Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Thursday, February 13, 2014

Allah memberitahu cara mengatasi kesempitan rezeki kita.


Salam,


Zaman sekarang. Kalau duit banyak kuat pulak berhutang automatik jadi 'miskin'. Ada yang setiap bulan gaji pasti tak cukup. Duit belanja bulanan mesti cepat habis. Nak bagi mak ayah pun tak mampu walaupun gaji beribu-ribu.


Hidup di bandar. Masuk tandas pun kena bayar. Sekarang ada yang sekali masuk kena bayar 50 sen walaupun nak buat hajat kecil je. Parking kereta ikut jam. , lagi lama jam lagi banyak nak kena bayar parking.


Sekali keluar rumah pasti duit pun akan kena keluar.


Cukai pun kena bayar. Cukai rumah la, cukai tanah la. Cukai pendapatan dan cukai lain2. Pinjaman pelajaran lagi nak bayar. Bayaran rumah bulanan pun nak kena bayar.


Jadi setiap bulan sentiasa kesempitan duit. Yang bekerja pun kesempitan duit. Yang bekerja sendiri pun kesempitan duit. Yang tak berkerja lagi la kesempitan duit.


Tapi Allah dah bagi 'cara' macam nak keluar dari kesempitan.  Insyaallah mari kita amalkan. Kalau dalam poket tu ada RM10 sahaja, sedekah kan la ikut kemampuan kepada mereka yang memerlukan. Tengok keajaiban allah beri nanti. Jangan risau. Allah tidak sesekali menzalimi kita.


:-)





1 comment:

aTan aHmad said...

Kami suami/isteri ada menjual sambal ikan bilis.


Kunjungi page FB kami


https://www.facebook.com/SambalIkanBilisN9/
https://www.facebook.com/SambalIkanBilisN9/
https://www.facebook.com/SambalIkanBilisN9/
https://www.facebook.com/SambalIkanBilisN9/
https://www.facebook.com/SambalIkanBilisN9/

*** copy link atas dan paste di web browser ***


Sesiapa yang tak sempat nak masak.
Sesiapa yang nak bawak travel/camping/naik gunung
Sesiapa ada anak/kenalan yang belajar di asrama.
Sesiapa yang suka ratah sambal ikan bilis.
Sesiapa yang nak berjimat sikit
Sesiapa malas kopek ikan bilis.
Dan sesiapa sahaja.


Penyelesaian nya adalah sambal ikan bilis.


tq admin