Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tuesday, November 25, 2014

(Gambar) Jalan2 di IOI City Mall Putrajaya baru buka !

Salam,

IOI City mall Putrajaya, satu lagi pasaraya yang baru bina dan buka. Kalau tak silap aku kat putrajaya tu ada pasaraya Alamanda sahaja. Aku pun dah naik boring dengan Alamanda tu. Baru baru ini ada komen dari sahabat facebook kompleks IOI City mall Putrajaya dah di buka pada orang ramai. Teruja jugak la kan. Orang kuala lumpur terutamanya sangat teruja dengan kompleks shoping yang baru. Hehehe. Baru la bertambah happening kat putrajaya tu bila IOI City mall Putrajaya ni dah di buka.

Aku pergi last week, bawak anak buah aku jalan jalan sempena cuti sekolah. Teringat komen dari sahabat facebook kata memang ramai orang. Dalam kepala aku fikir parking je. Jangan la susah nak dapat parking. Lastly aku decide keluar rumah pukul 11 pagi. Target dapat sampai IOI City mall Putrajaya awal dan dapat parking. Jarak rumah aku ke IOI City mall Putrajaya tak jauh dalam 15-20 minit perjalanan kalau tak jem.

Alhamdulillah sampai sana kereta dah mula berduyun duyun nak masuk IOI City mall Putrajaya, tetapi masih terkawal. Masuk kawasan parking, tak payah amik tiket parking. Maybe belum di kenakan bayaran masuk kot. Baru bukak kan. Mesti lah promote sebagai daya penarik. Dah ramai nanti baru lah kena bayar parking. Hehehe. Masuk je parking, aku terus ke level P3. P1 dan P2 nampak dah penuh. Bayangkan kul 11.30 dah penuh. Kalau lewat datang selepas zuhur katakan, lagi berderet la nak beratur cari parking.

Dapat jugak la parking nya. Berhampiran dengan pintu utama masuk ke lobby IOI City mall Putrajaya dan P3. Aku rasa parking sana luas, cuma aku tak berapa perasaan pintu masuk dan keluar berapa banyak. Kalau tak banyak, memang naya la kalau waktu peak hour orang nak keluar atau masuk pasti jem menyengat. Hehehe.

Dari P3 ke main level IOI City mall Putrajaya naik lif pun ada atau naik tangga automatik pun ada. Aku pilih tangga automatik. Naik lift boleh tapi orang lain lebih excited naik lift dari aku. kekeke.

First impression bila masuk ruang lega IOI City mall Putrajaya adalah, banyak nya kedai fastfood dan yang paling aku tertarik adalah kedai nandos. Kedai nandos kali ini adalah unik bagi aku kerana dia punya rekabentuk dalaman lain dari tempat yang aku selalu pergi. Memang unik la. Nanti aku share yea.
Aku boleh katakan komplek IOI City mall Putrajaya macam the gardens pun ada. Memang rekabentuk dia saling tak tumpah macam the garden. Tapi IOI City mall Putrajaya lebih besar dan luas la dari the gardens mid valley ni. 

Apa-apa pun dah banyak kedai yang bukak. Selain dari kedai shoping, ada jugak ice skating. Cuma  masa aku pergi tu food court dia tak bukak lagi. Jadi kena la layan kat fastfood kat bahagian bawah dulu. Fast food kat bahagian atas. Surau ada kat IOI City mall Putrajaya. Yang aku tahu dia kat tingkat atas sekali dan kat bahagian hujung sekali. Kalau korang dari hujung bertentangan dan berjalan kaki ke surau, memang la jauh ya amat. Jadi korang pepandai la plan-plan arah jenjalan kau. Hehehe.

IOI City mall Putrajaya salah satu lagi daya penarik dekat putrajaya. Kadang-kadang aku rasa kering idea nak pergi mana kat putrajaya tu. So korang layan la gambar-gambar di bawah nie yea.

Adios.


















1 comment:

aTan aHmad said...

salam admin ,


Kami suami/isteri ada menjual sambal ikan bilis dengan harga serendah RM12 per gram.


Kunjungi page FB kami di https://www.facebook.com/SambalIkanBilisN9/.


Sesiapa yang tak sempat nak masak.
Sesiapa yang nak bawak travel/camping/naik gunung
Sesiapa ada anak/kenalan yang belajar di asrama.
Sesiapa yang suka ratah sambal ikan bilis.
Sesiapa yang nak berjimat sikit
Sesiapa malas kopek ikan bilis.
Dan sesiapa sahaja.


Penyelesaian nya adalah sambal ikan bilis.


tq admin